Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Beltéri ajtó vásárlás dilemmák: hol is kezdjük?

Beltéri ajtó vásárlás dilemmák: hol is kezdjük?

Üzleteinkbe gyakran térnek be olyan vásárlók, akik nem érkeznek konkrét elképzelésekkel, de érdeklődnek a kínálat iránt. A beltéri ajtó vásárlás dilemmák sokaságával jár: milyen színű legyen a nyílászáró, kell-e bele üveg stb. Most segítünk jobban átlátni a témát!

A beltéri ajtó: ebből érdemes kiindulni

Mint minden házépítő, lakásfelújító, bizonyára Ön is a legjobb minőségű és a legszebb kivitelű ajtót szeretné kiválasztani otthonába. Teljesen természetes dolog, hogy abból indul ki, amit már ismer: a régi házának szobaajtajai lehetnek mérvadóak.

Azonban tudni kell, hogy a fejlődés e területen sem állt meg, így már nagyon sok modern beltéri ajtó létezik, és ember legyen a talpán, aki segítség nélkül választani tud közülük. Mégis, van néhány szempont, amiből ki lehet indulni.

Az első: milyen a fal színe? Ha ezt tudjuk, az már jó alap. De érdemes még átgondolni a következőket is: Milyen a burkolat? Keménypadlós vagy szőnyegpadlós? Ennek milyen a színe? Összesen hány darab ajtó kell? Ezek egyformák legyenek? Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen nyílászárót választunk a fürdőszobához vagy a gyerekszobához. Innen pedig tovább lehet gondolni, hogy a többi szobára mi kerüljön.

További fontos szempontok

Nem feltétlenül kell az ajtó anyagát megválasztani első körben, sokkal fontosabb lehet a szín. Mivel ma már a laminált forgácslapból készült változatok is színezhetők, nem is biztos, hogy muszáj faajtót választanunk, ha a stílus azt kívánná meg.

Van azonban még egy szempont is, amely nem elhanyagolható: ez pedig a méret. Egyes típusok ugyanis csak szabványméretben kaphatók, így hiába választanánk azokat, ha az otthonunkban a szokásostól eltérő a tok magassága vagy szélessége.

Amikor már megvannak az alapvető elképzelések, és kiderül, milyen színű és anyagú legyen a beltéri ajtó, akkor jöhetnek a “részletkérdések”. Például: legyen-e üvegezett az ajtó? Ha igen, annak milyen legyen a mintája? Persze azt nem mondjuk, hogy ezekre is könnyű válaszolni, de éppen ezért vannak kollégáink!

Amennyiben személyesen ellátogat az Önhöz legközelebbi Aranyablak-üzletbe, meg fog kapni minden segítséget a megfelelő szobaajtó kiválasztásához. Sőt! Személyesen meg is tekintheti a termékeket, hiszen a legkedveltebb típusokból mindig vannak készleteink raktáron.

Ami egyszerűen megoldja a beltéri ajtó vásárlás dilemmáját: az ajtótervező

Nagy segítséget jelenthet az is, ha még az útnak indulás előtt megnézi Ajtótervező szolgáltatásunkat. Így már többé-kevésbé konkrét elképzeléssel érkezhet az üzletbe.

Ezen az oldalon lehetősége van virtuálisan megtekinteni, melyik modell hogyan mutat. Amit be lehet állítani:

  • Melyik szobára keres ajtót?

Nappali, hálószoba vagy fürdőszoba tervezhető. Természetesen a gyerekszobára vagy vendégszobára is lehet gondolni, ebben az esetben a hálószobát célszerű megjelölni.

  • Milyen a fal színe?

Rengeteg opció közül lehet választani, a Platinum festékek színeit tüntettük fel a tervezőben. A pasztellárnyalatoktól kezdve az élénkebb változatokig megtalálhatóak a legpopulárisabb falszínek.

  • Az ajtó típusa

Ez egyeseknek feladja a leckét, de azt javasoljuk, nézze át az összes lehetséges módozatot. A dekorfóliás és a VYMA karcvédett (CPL) ajtók a legnépszerűbbek, de luc és borovi fenyőajtóval is elvégezheti a tervezést, valamint a költséghatékony Craft Master típussal is.

  • A kilincs

Még egy fontos dolgot el lehet dönteni itt: milyen legyen a kilincs? Nem is gondolnánk, mennyire számít ez az apró kiegészítő, hogy az összhatás jó legyen. Hosszúcímes és rozettás kilincsek is kaphatók kínálatunkban. Korábban írtunk már a témáról, érdemes elolvasni blogunkban a kilincsekről szóló cikket.

Hasznos tanácsok a beltéri ajtó kiválasztásához

Amit még tudunk javasolni, hogy vegye szemügyre az egyes kategóriáknál szereplő leírásokat, sőt a Fontos tudni - beltéri ajtó menüpont is a segítségére lehet a döntéskor. Jól tudjuk, hogy a beltéri ajtó vásárlása dilemmákkal jár, és néha kompromisszumokra is szükség lehet, de az Aranyablak munkatársai azon vannak, hogy erre ne kerüljön sor, és megtalálhassa a legtökéletesebb szobaajtókat otthonába!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás