Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Beltéri ajtó minimalista stílusú lakásba

Beltéri ajtó minimalista stílusú lakásba

Ha valaki új helyre költözik, akkor az egyik legizgalmasabb dolog annak kitalálása, milyen is legyen a lakás stílusa. Modern? Retró? Esetleg vintage? Mindegyik igen népszerű manapság és bútorboltok széles választékából lehet válogatni kedvünkre a berendezés kialakításához. Ahhoz azonban, hogy minden tökéletes legyen, a beltéri ajtónak is harmonizálnia kell a megálmodott szobabelsővel. Nézzük, milyen ajtó illik a manapság közkedvelt minimalista stílushoz!

A minimalista stílus jellemzői

Napjainkban a minimalista stílus az egyik legnépszerűbb lakberendezési irányzat. Ahogy a nevéből is kitűnik, a legszükségesebb dolgokra hagyatkozik csupán, szellősség, áttekinthetőség jellemzi. Itt nincsenek túlzsúfolt szobák, a lakásokban nem láthatsz nagymamától örökölt csipketerítőt vagy virágmintás függönyöket.

A minimalista stílus az egyszerűségével és modern megjelenésével hódít. Kedvelt színe a fekete, a fehér és a szürke. A geometriai formák közül a négyzetet kedveli: minden szögletes egy minimál térben: a konyhaasztaltól kezdve a mosdókagylóig.

Az anyagok közül a fém a meghatározó egy ilyen lakásban, de előtérbe kerül még a fa és a beton is. A bútorok magasfényűek, minden hideg eleganciát, visszafogottságot sugall.

A minimalista stílusban berendezett szobákban a rend uralkodik, itt a fő eszmény a funkcionalitás: minden bútornak, lakáskiegészítőnek meghatározott szerepe van. Ugyanezen elv mentén az ajtó sem díszítőelem, hanem a célját ellátó használati tárgy.

Beltéri ajtók a minimalista stílushoz

A beltéri ajtók közül a teleajtók a népszerűbbek, bár az üveget is szívesen használja ez az irányzat. Arra azonban ügyelj, hogy ne katedrál vagy savmart üveget válassz a szobaajtóhoz, mert bármilyen díszes forma megtöri a hatást. Az egyszerűség kedvelői kerülik a minták használatát.

A minimalista stílusú lakásokban gyakori az étkező és a nappali egybenyitása, mivel a tágas terek közvetítik a szellősséget, átláthatóságot. De a gyerekszoba-, a hálószoba- vagy a fürdőszobaajtóról azért mindenképpen gondoskodni kell.

Az Aranyablak kínálatában sokféle beltéri ajtót találsz, amely passzol ehhez a stílushoz. Például a karcvédett Vyma teleajtók is tökéletesek lehetnek natúr fa, illetve fehér vagy szürke színben. Ha üvegezettet szeretnél, akkor a Lorenzo karcvédett beltéri ajtó lehet a legoptimálisabb választás, hiszen az ezen található négyzetalakú minták tökéletesen passzolnak egy minimalista stílusú lakáshoz.

Falc nélküli ajtók

Egyre több helyen találkozunk falc nélküli ajtókkal, melyek valóban tökéletesen illenek egy modern enteriőrbe. Ezek a rejtett pántos ajtók nem ugornak ki a fal síkjából, úgy vannak kialakítva, hogy itt az ajtólap belezáródik a tokba.

Az Aranyablak kínálatában is találsz olyan ajtókat, amelyek kérhetők ebben a kivitelben is. Nézz szét a laminált MDF beltéri ajtók között, ha érdeklődsz e különleges és divatos megoldás iránt!

A laminált MDF beltéri ajtók igen magas minőségben készülnek, felületük karcálló Melamyn Akryl fóliával van bevonva. Többféle színben kaphatók, a sötét wenge valódi eleganciát sugall.

A minőség a minimalista stílus esetében is rendkívül fontos, ezért érdemes a lehető legellenállóbb kivitelt megtalálni. A tartósság és a megbízhatóság alapkövetelmény, de ez biztosítja a kényelmet is.

A kilincsek is számítanak!

Semelyik más stílusnál nem számít annyira a kilincs fajtája, mint a minimálnál. Mindenképp rozettás kilincset válassz és szögletes legyen a dizájn! Kínálatunkból a Cubic és a Linea alumínium ajtókilincseket javasoljuk, mindkét fajta ezüstös színben érhető el.

A fémes felületeket egyébként is szívesen alkalmazza e stílus, így fémből készült bútorokkal teheted egyedibbé a lakásbelsőt, legyen az dohányzóasztal a nappaliban vagy egy éjjeliszekrény a hálószobában.

A hosszúcímes kilincsek túl ódivatúnak tűnnek egy modern lakásban, ezért kerüld a használatukat! A nálunk kapható kilincsekhez mindez eszközt megtalálsz a felszereléshez. Gondos mérlegelés után válaszd ki a minimalista stílusú lakásodhoz a beltéri ajtót, hiszen kínálatunk igen bőséges! Ha tanácstalan vagy kérd munkatársaink szakszerű segítségét!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás