Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Beltéri ajtó csere: hogyan zajlik, mikor kerüljön rá sor?

Beltéri ajtó csere: hogyan zajlik, mikor kerüljön rá sor?

A beltéri ajtó csere sokakat kétségbeeséssel tölthet el, hiszen a szó hallatán már látjuk is a lelki szemeink előtt a rengeteg törmeléket, a sok-sok szerszámot, a mesterembereket, akiket kerülgetni kell, halljuk a vésőgép hangját, a kopácsolást. Vajon megéri ennek ellenére e mellett dönteni? Hogyan zajlik a folyamat? Mikor duráljuk rá magunkat a beltéri ajtók cseréjére?

Felújítás legyen vagy csere?

Azok, akik régebbi építésű családi házban, netán évtizedekkel ezelőtt épült panellakásban élnek, hajlamosak halogatni a beltéri ajtó cserét. Holott előbb-utóbb ennek is eljön az ideje – mégpedig egy alapos lakásfelújításkor.

Természetesen, ha úgy látjuk, hogy a nyílászáróink már ütöttek-kopottak, nem zárnak megfelelően, akkor nem érdemes várni – akár azonnal is cselekedhetünk. Vannak, akik ilyenkor is még az ajtók rendbetételével próbálkoznak, a régi faajtókat felújítják, újrafestik, azonban ha már 30-40 éves nyílászárókról van szó, praktikusabb lehet a beltéri ajtók cseréje mellett dönteni.

Sok esetben olcsóbb és tartósabb megoldás ez, amely csak rövid ideig tartó kényelmetlenséggel jár: a csere a legtöbb esetben akár 1 nap alatt is megoldható. A piacon – így üzletünkben is – ma már nagyon modern, kiváló hő- és hangszigeteléssel bíró, dizájnos beltéri ajtók kaphatók, amelyek a következő évtizedekben jó szolgálatot tesznek majd.

Hogyan kezdjünk neki a beltéri ajtó cseréjének?

Az első és legfontosabb dolog, hogy a munkálatokat bízzuk szakemberre. Mielőtt bármit is tennénk, kérjünk helyszíni felmérést. Az Aranyablak üzletekben kollégáink készségesen meg tudják adni a helybéli mesteremberek elérhetőségeit, akik a terepre kiszállva fel tudják mérni, mi is a konkrét teendő.

Egyáltalán nem mindegy ugyanis, milyen házról van szó – miből vannak a falak, mikori építésű az épület, mely szobákban kellene ajtót cserélni, milyen a költségvetés? Hiába nézzük ki előre, melyik beltéri ajtó tetszik, ha az nem lesz beépíthető.

Nagyon gyakori ugyanis, hogy pár centis eltérés miatt már nem lehet szabványméretet választani, ilyen esetben pedig egyedi méretben is gyártható szobaajtót kell majd rendelnünk.

Nem mindegy a tokméret sem!

A beltéri ajtó csere során a tok is eltávolításra kerül, nem csak a szárnyat cseréljük ilyenkor. Ahhoz azonban, hogy az új tok megfelelően illeszkedjen, falvésésre, korrigálásra lesz szükség. Ezt a kőműves végzi: érdemes egy ilyen szakemberrel is beszélnünk, árajánlatot kérnünk.

Hogyan zajlik a beltéri ajtó csere?

A legjobb az, ha a teljes lakásfelújítás során kerül sor a beltéri ajtók cseréjére is, hiszen a folyamat kosszal, sok törmelékkel, nagy zajjal jár. Mindenképp bízzuk szakemberre a munkálatokat! Nekik megfelelő szerszámaik vannak, a szaktudásuk is tökéletes, váratlan helyzetek esetén is tudják, mi a teendő.

El fogják távolítani a tokot, majd a falat kiegyenesítik – akár szélesebbé is varázsolják az új ajtótok számára. Gyakran csiszolással, gletteléssel, gipszkartonozással is jár a folyamat. Amikor készen vannak – akkor felhelyezik az új tokot, amelyet purhabbal rögzítenek.

Ennek száradása után kerülhet fel az ajtószárny, majd a zár és a kilincsek, végül következik a finomhangolás.

A beltéri ajtó csere során az új ajtót akkor kell kiválasztani, mikor a helyszíni szemle véget ért, és a szakember elmondta, hova, milyen méretű nyílászáró kell. A nyitásirányt is ekkor határozzuk meg.

A rendelés leadása sem egyszerű, hiszen kínálatunkban is sok-sok szép beltéri ajtó található. A legnépszerűbbek a karcvédett típusok, közismertebb nevükön CPL ajtók. Ezek többféle színben is kérhetők, és egyedi méretben is gyártjuk őket.

A választásban kérje szakértő kollégáink segítségét! Jöjjön el üzletünkbe, ahol a termékeket meg is tekintheti. Használja nyugodtan az ajtótervező szolgáltatásunkat is. Ha bármilyen kérdése lenne, állunk rendelkezésére!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás