Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Bejárati ajtók harca!    Fa vs. műanyag. Ki lesz a győztes?

Bejárati ajtók harca! Fa vs. műanyag. Ki lesz a győztes?

A kifejezetten külső térre szánt bejárati ajtó választékunk nagyon széles. Igazodunk a vásárlóink pénztárcájához és igényeihez, ezért az alap kiviteltől kezdődően a luxusig minden igényt ki tudunk elégíteni.
 

Tanácsadóink és eladóink műszaki, megvalósíthatósági szempontokból átnézik a terveket, elképzeléseket, ellenőrzik a tervezett méretek megfelelőségét. A vásárlóink lakókörnyezetének jellege határozza meg, hogy szükség van-e nagyobb hanggátlásra, vízzárásra, vagy hőszigetelésre, ezért a környezeti viszonyokat is alaposan fel kell mérni.

Az alaptípus kiválasztását követően különféle opciókkal érhetjük el az egyéni igényeinket maximálisan kielégítő komfortot. A pánt-és zárválasztással nem csak a biztonságot lehet növelni, hanem biztosítja a hosszú élettartamot és a könnyű kezelhetőséget is. A csúcstechnológiát képviselő automata küszöbökkel kizárhatunk a lakásból minden zajt és külső szennyeződést, válaszható üvegezéseink pedig egyedi karaktert biztosítanak a bejárati ajtóinknak.

A fából készített bejárati ajtóink felületkezelése során korszerű technológiát alkalmazunk, mellyel bútorminőségű felületeket tudunk kialakítani, színválasztékunk pedig maximálisan igazodik a belső és külső terek hangulatához, színvilágához. Ne feledjük: a homlokzatba épített nyílászárók a házunk kirakata is egyben.

Az egyik legfontosabb érv, amely a fa mellett szól, a szépsége. Színe és rajzolata barátságos, meleg hangulatot sugároz, ezért gyakran még a műanyagból készült tárgyakat (pl. műpadló, ajtók és ablakok) is olyan bevonattal látják el, hogy a fához hasonlítson. A fa tapintását azonban nem utánozhatja semmilyen műanyag. Fogjunk csak meg egy fából és egy műanyagból készült tárgyat, azonnal érezzük a különbséget. A fa egyben a minőség és elegancia szimbóluma is.

Van azonban még egy érv, amelyet figyelembe kell vennünk a mai világunkban, ahol minden természetes anyag helyettesíthető mesterségessel, és ez a környezet védelem. Napjainkban egyre nyomasztóbb probléma a nyersanyag és energiaforrások kimerülése, valamint a környezetszennyezés.

Szakszerű gazdálkodás mellett az erdő örök időre fenntartható, miközben évről évre hasznosítható faanyaghoz jutunk belőle. A fa a szó legszorosabb értelmében megújuló nyersanyag és energiaforrás. Ráadásul a megújulás folyamata nagyrészt természetesen zajlik, a fa egész élete során oxigént termel. Ezzel szemben a földgáz és kőolajkészletek kimerülése előre látható, mesterséges helyettesítésük pedig nem megoldott. A fa kitermelése és feldolgozása kimondottan környezetbarát, ha a mesterséges anyagok előállításához viszonyítjuk. Az egyes termékek környezetterhelése jól összehasonlítható a gyártásuk során keletkező széndioxid, illetve a létrehozásukhoz felhasznált energia mennyisége.

Összességében elmondhatjuk, hogy aki fából gyártott bejárati ajtót vásárol, az egyben a környezettudatos is.

A fa mint természetes anyag bizonyos tulajdonságait örök időkre megőrzi. Erre példa a pára áteresztő képesség! A beépített fa ajtók áteresztik a lakótérben felgyülemlett felesleges pára egy részét, képesek a környezetből nedvességet felvenni és leadni. Ezért a festékkel kezelt kültéri fafelületeket időközönként fel kell újítani. A viszonylag egyszerű felújításokkal hosszú távon meg lehet őrizni a szerkezetek eredeti szépségét és tartósságát. Az időjárási viszonyok, mint pl. a napsütés, csapadék, hőmérsékletváltozás fokozottan igénybe veszi a faanyag védelmét szolgáló bevonatokat. A levegő relatív páratartalmának függvényében a faanyagok zsugorodnak és dagadnak (ugyanis a kültéri bevonatok is rendelkeznek páraáteresztő képességgel). A fának ezt a mozgását a kültéri bevonatok rugalmasságuknak köszönhetően hosszú időn keresztül követni tudják, de idővel a bevonaton szabad szemmel nem érzékelhető mikro repedések jelennek meg. A bevonati rétegek a kültéri tényezők hatására tehát elvékonyodhatnak és megrepedezhetnek, ezáltal fokozottan csökken a fából készült szerkezetek védettsége. A lazúrok és festékek ún. 'öregedésével' egyre nagyobb a veszélye a gombafertőzés kialakulásának is.

Tehát, érdemes a lazúros és a festett felületeket évente legalább két alkalommal faápoló szerrel áttörölve felfrissíteni. A lazúrrendszer felújítását 3, legfeljebb 4 éves időközönként el kell végezni.

Ezzel szemben viszont a kemény PVC-ből készített „műanyag” bejárati ajtóink soha nem igényelnek ismételt felületkezelést, egész élettartamuk során megőrzik eredeti színüket, és a felületük is változatlan marad. Az ajtók gyártásának alapanyaga PVC profil. Mi csak olyan PVC profilt használunk fel az ajtó gyártás során, amelyek tulajdonsága minden felhasználói igényt kielégíti, (UV fényálló, stabil molekula szerkezetű, stb.) másrészt előállítása is környezettudatos és elhasználódása után újra hasznosítható. A műanyag bejárati ajtóink a felhasznált alapanyagnak köszönhetően nagy pontosságúak, kitűnő lég-és vízzárási tulajdonsággal rendelkeznek.

A tok és szárny rendkívül precízen illeszkedik egymáshoz, ezért a beépítésre külön figyelmet kell fordítani.

Összességében, bármely alapanyagból rendeli meg a vásárlónk a bejárati ajtaját,csökkentheti fűtésszámláját. Az egyedi igényeinek megfelelően különleges, egyedi, másnak talán soha el nem készített termékek szállítását és beépítését tesszük lehetővé. Az általunk forgalmazott ajtók és ablakok maximálisan szolgálják kényelmét. Elégedett lehet velünk, mert az Aranyablak munkatársai a tervezési folyamattól kezdve, a beépítésen át az esetleges szervízeléssel bezárólag mindent megtesznek azért, hogy Ön megelégedett legyen. Ha valami változatosat keres, ami lakása, háza hasznos eleme és ékessége lehet, de nem tudja műszakilag hogyan valósítható meg, forduljon hozzánk bizalommal, mindenben segítünk.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás