Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Az örök klasszikus: a fa beltéri ajtó

Az örök klasszikus: a fa beltéri ajtó

A lakberendezési irányzatok jönnek-mennek, a divat folyton változik, egy valami azonban örök: a fa beltéri ajtó népszerűsége. Nem véletlen! A fa ugyanis egy olyan szép és természetes alapanyag, amelyre hosszú távon lehet számítani - akár bútorként, akár nyílászáróként.

Mostani cikkünkben a fa beltéri ajtók fajtáit és előnyeit mutatjuk be, összehasonlítva a terméket a népszerű karcvédett ajtókkal.

Miből készül üzemünkben a fa beltéri ajtó?

Saját gyártású faajtóink vannak, ezeket luc- és borovi fenyőből készítjük. Mindkettő kiváló alapanyag, könnyen kezelhető, formálható, ezáltal minden fa beltéri ajtót el tudunk készíteni egyedi igények szerint is.

A luc- és a borovi fenyő közkedvelt alapanyaga bútorgyártásnak, de nyílászárók is készülnek belőle: ablakok és bejárati ajtók is. Ugyanakkor szobaajtóként is remekül funkcionálnak, és nagyon keresettek is, nemcsak a szépségük miatt.

A fa egy természetes alapanyag, amely kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal bír. Éppen ezért választják oly sokan napjainkban a belső térbe. Természetesen ehhez hozzátesz még a kiváló dizájn, valamint az is, hogy beltéri nyílászáróink készülhetnek teli, félig üvegezett és mélyen üvegezett változatban is.

Tévhit, hogy a fa nehezen kezelhető. Bár a borovi fenyő ajtók hajlamosabbak gyantásodásra, azonban megfelelő feldolgozás és kezelés mellett erre nem lehet panasz. Újszilvási üzemünkben a lehető legmagasabb minőségű falapokkal dolgozunk, és az ajtók alapos felületkezelésen is átesnek.

Igény szerint festjük is őket. Többféle szín közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja a lakberendezésébe illő árnyalatot. Kérjük, látogasson el személyesen az Önhöz legközelebbi Aranyablak-üzletbe, ahol meg tudja tekinteni a színválasztékot, és meg tudja nézni fa beltéri ajtókat.

Mit kell tudni a felületkezelésről?

A fa lélegző anyag, ezért nem szabad olyan festékkel bekenni, amely gátolja ebbéli tulajdonságát. A gyártók is előszeretettel alkalmazzák felületkezeléskor a lazúrfestékeket a zománcfestékekkel szemben.

Mikor ez a réteg felkerül a fenyőajtóra, akkor egyfajta védelemmel látja el, ugyanakkor nem tűnnek el a fa naturális jellemzői: a göcsök, az évgyűrűk, az erezet.

Célszerű azonban otthon is foglalkozni a fa beltéri ajtók ápolásával, ha azt szeretnénk, hogy hosszú távon megbízhatóan működjenek. Ehhez az XGC 35 jelölésű ápoló terméket ajánljuk, amellyel évente be kell kenni a nyílászárók minden elemét.

A használat alatt ugyanis mikrorepedések jelenhetnek meg a felületen, amely hozzájárulhat az ajtó szorulásához, eldeformálódásához. Ha szükséges, egyes részeket újra is kell festeni. Ezek a műveletek azonban nem igényelnek szaktudást, bárki el tudja azokat végezni.

Miért a faajtó? Nem jobb a CPL fóliás beltéri ajtó?

A faajtók és a CPL, HPL vagy dekorfóliás beltéri ajtók versenyében nem feltétlenül az előbbiek maradnak alul. Bár sok modern házban mutatnak jól a laminált felületű, karcvédett beltéri ajtók, a dizájnos nyílászárók, a fa természetes szépségével, melegségével és megbízhatóságával továbbra is népszerű.

Bizonyos stílusok eleve feltételezik a fenyőajtók használatát: a country vagy a mediterrán lakberendezés hívei bizonyára ezt választják, de sok polgári lakásban is fa beltéri ajtóval találkozunk. A klasszikus stílusú lakberendezésben is helye van ennek a nyílászárónak.

Mint említettük, az is nagy előnye a terméknek, hogy jó hang- és hőszigetelő, továbbá egyedi méretben is gyártható, többféle színben is rendelhető.

Mindenkinek a saját ízlése szerint kell azonban döntenie, esetleg az ár lehet még befolyásoló tényező. Kínálatunkban a lucfenyő ajtók a legkedvezőbb árúak, a borovi fenyőből készült nyílászárók magasabb minőségűek, és ez az árcímkén is meglátszik. Vannak prémiumminőségű faajtóink is mindkét fajtából.

Jöjjön el üzletünkbe, és érdeklődjön a lehetőségekről. Raktáron lévő termékeinket azonnal szállítani tudjuk. Egyedi igények esetén egyeztessen kollégáinkkal a részletekről, kérjen árajánlatot!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás