Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Az ajtó, mint a lakás dísze - ez is lehetséges!

Az ajtó, mint a lakás dísze - ez is lehetséges!

Az ajtókra hagyományosan nem esztétikai elemként tekintünk, hanem funkcionális tárgyként, de manapság persze, mint ahogy minden egyéb területen, az ajtók esetében is fontos a küllem. Éppen ezért egyre több olyan ajtó érhető el, ami amellett, hogy tökéletesen ellátja a feladatát, azaz elválaszt, és egyúttal összeköt helyiségeket egymással, esztétikai szempontból is megállja a helyét, szinte dísze a lakásnak. Persze az, hogy ki mit tekint a lakás díszének, illetve kinek mi tetszik, teljes mértékben egyéni ízlés kérdése, de a skála elég széles ahhoz, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő beltéri ajtókat.

Ha üveges, nem törik

Beltéri ajtóból elérhető tömör, illetve üveghelyes verzió, de akár olyan is, ami teljes mértékben üveg. Utóbbiról jogosan merül fel a kérdés, hogy szép-szép, de vajon elég biztonságos-e, hiszen mint tudjuk, az üveg törékeny, és ha egy ajtó véletlenül becsapódik, akkor akár darabokra is törhetne. Ezen azonban nem kell aggódnunk, ha beltéri ajtóról van szó, ugyanis mind a teljesen üveges, mind az üveghelyes kivitelű beltéri ajtók esetében olyan üveget használnak, ami nem törik, tehát még szántszándékkal is nehéz betörni, nemhogy egy véletlen becsapódás során. Abszolút biztonságos, ugyanakkor nagyon esztétikus, és megvan az az előnye, hogy rengeteg természetes fényt engedhet be egyik helyiségből a másikba.

Nem véletlenül egyre kedveltebbek ezek a típusok, habár az átlátszó ajtókat nem kifejezetten javasoljuk például hálószobákhoz, de nappali ajtónak, vagy a lakás egyéb helyiségeihez tökéletesek. És persze az üvegezés kivitelezése is eltérő lehet, nem muszáj, hogy teljesen átlátszó legyen az ajtó, lehet mattított felület, amin keresztül legfeljebb sziluettek látszódnak.

A tömöret választják legtöbben

Legtöbben ugyanakkor még mindig a tömör beltéri ajtókat választják, amik főleg színekben és mintázatukban térnek el egymástól. Ezek az ajtók is nagyon esztétikusak tudnak lenni, emellett strapabírók, bár ez nagymértékben függ attól, hogy milyen technikával készültek, és miből. A VYMA karcvédett és dekor fóliás beltéri ajtók például kifejezetten jól bírják a fokozott igénybevételt is, sokáig megőrzik a szépségüket, emellett pedig nem is kerülnek különösebben nagy összegbe.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás