Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Az ajtó a ház dísze? A kilincs az ajtó dísze!

Az ajtó a ház dísze? A kilincs az ajtó dísze!

Az ajtó a ház dísze? A kilincs az ajtó dísze!

A lakásfelújítás alkalmával – a megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett – célszerű kiemelt figyelmet szentelni a kilincseknek is. Az ideális darabok kiválasztásához mindenekelőtt érdemes átgondolni, hogy beltéri vagy bejárati ajtóra, esetleg más kültéri nyílászáróra kerül majd, valamint az ajtók funkcióit és megjelenését is számba kell venni, hogy a végeredmény ne csak praktikus és biztonságos, hanem esztétikus is legyen.

A modern lakberendezési trendek a letisztultságot, a kontrasztot és a természetességet egyaránt támogatják. Szerencsére a kínálatunkban a legkülönfélébb igényekhez is megtalálod a szín-és forma adta klasszikus, vagy modern megoldásokat.

Milyen funkcióhoz keresel kilincset?

Beltéri ajtók esetében lényeges szempont az is, hogy a nyílászáró milyen funkciót tölt majd be – ez dönti el ugyanis, hogy szükség lesz-e kilincsre, és ha igen, melyik fajtára. Szintén különbség, ha az erkély ajtóhoz, a bejárati ajtóhoz keresel valamilyen biztonságosabb megoldást, mert ezek az ajtók általában nagyobb terhelésnek is vannak kitéve, mint egy szobaajtó.

Általánosságban, mivel az ajtó a lakás díszeként funkcionálhat, érdemes minden ajtórésbe ajtót, tolóajtót szerelni, hiszen, ha jól sikerül összehangolni a színeket, akkor ez önmagában is feldobja a falat, a szobát.

Hova kerülnek az ajtók pontosan?

Mindezek után a helyiség felmérése következik: célravezető eleve számításba venni a szoba méretét és az ajtó pozícióját, esztétikáját is, hogy az összkép harmonikus és élhető legyen. Emellett az ajtórés mérete is kulcsfontosságú akár harmonika, akár tolóajtó, akár normál ajtó kerül a helyiségbe. Egyedi méretezés esetén ez kiemelten fontos, és a beszereléshez érdemes szakembert hívni, hiszen ez is meghatározza hogyan és meddig mutatnak majd a legjobban ezek a minőségi ajtók és kilincsek. Az ajtóhoz illeszkedő kilincs kiválasztásában személyesen is tudunk segíteni szaküzleteink valamelyikében.

Először válassz vasalatot!

A kínálat felmérésekor szinte azonnal szembesülünk a ténnyel, hogy a lehetőségek tárháza sokkal szélesebb, mint előzetesen gondoltuk volna. Ahhoz, hogy ne vesszünk el az alternatívák között, tanácsos felmérni a saját igényeinket és lehetőségeinket. Mielőtt a kilincset kiválasztanád, máris szembesülsz egy újabb kérdéssel: milyen vasalatot válasszak? Érdemes már a vasalatot is a ház belső teréhez, hangulatához választani. Manapság itt is a fekete, krómos, vagy épp klasszikus fényes, de szintén letisztult, elegáns, lapba simuló változatok a divatosak!

Kilincs, vagy gomb?

A legkézenfekvőbb kérdés: kilincset vagy gombot válasszunk? Utóbbi leginkább a kültéri ajtók esetében lehet jó választás, ám ha valamiért ódzkodunk tőle (letörik, nehezebben nyílik stb.), akkor egy jó minőségű, biztonságos kilinccsel nem foghatunk mellé. Ügyeljünk a tartósságra és a zárhatóságra – ezekkel gondoskodhatunk felelősségteljesen az otthonunk védelméről.

Mit nyerünk egy jó kilinccsel?

A bejárati ajtók esetén az elsődleges szempont a biztonság – sokan ezért is részesítik előnyben az ajtógombokat. A bejárathoz mindenképpen célszerű eleve olyan kilincset – és ajtót – választani, ami biztonságos és erős, hogy elkerülhetővé váljon az akadálytalan behatolás kockázata.

A zárat illetően is változatos lehetőségek kínálkoznak. A hagyományos kulcsos megoldás mellett választhatunk kártyával nyitható darabokat is. Ezek a szerkezetek offline rendszerben működnek, saját akkumulátorral, valamint további programokkal, vagy az okos otthon más elemeivel is összekapcsolhatók. Sokoldalúságuknak köszönhetően a kártyás zárak egy évtizeden belül a modern otthon egyik legfontosabb eszközévé válhatnak.

Praktikus és esztétikus otthont, de ami talán még ennél is fontosabb, nyugodt álmokat, intimitást, magánszférát, csendet, szükséges mennyiségű magányt kapunk a kilincsektől és ajtóktól. És persze meghatározó dekorációt nyerünk azzal, ha a kedvenc ajtóinkra, kedvenc kilincseinket szereltetjük.


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás