Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ajtóválasztási kisokos: 3 szempont a tökéletes ajtó kiválasztásához

Ajtóválasztási kisokos: 3 szempont a tökéletes ajtó kiválasztásához

Amikor beltéri ajtót keresünk otthonunkba, sokszor csak felületesen nézelődünk és nem gondoljuk át jó alaposan, mire is van szükségünk. Nem csak a szín vagy az anyag a lényeges ajtóválasztáskor, hanem más egyéb tényezőket is figyelembe kell venni. Lássuk, melyek ezek!

  1. Teli vagy üvegezett ajtó, netán biztonsági üveges?

Az egyik legfontosabb igény egy lakás berendezése kapcsán, hogy a dizájn egységes legyen. Ezért már a szobaajtók kiválasztásánál is ügyelni kell arra, hogy azonos színűek legyenek és azonos anyagból készüljenek. De vajon minden helyiséghez tele ajtót szereljünk fel? Vagy részesítsük előnyben az üveges ajtókat? A fürdőszobához és a mellékhelyiséghez mi a jó választás?

Fogós kérdések ezek! Mindenekelőtt nézzünk szét egy olyan webáruház kínálatában, ahol bőséges készlet áll rendelkezésre! Az Aranyablak beltéri ajtói között biztosan tudunk választani igényeinknek megfelelőt.

A szakemberek szerint az intimebb helyiségekbe – mint amilyen a fürdőszoba, a toalett és a hálószoba – a tele ajtók a megfelelőek. Ezeket magunkra csukva biztosíthatjuk a privát szférát. A közösen használt helyiségek és a gyerekszoba esetében érdemesebb üvegezett ajtót felszerelni, mert így átszüremlik a fény és tudjuk, hogy van bent valaki.

Persze egyéni igények és szokások dominálnak a legtöbb esetben. A lényeg az egységes stílus megteremtése, ehhez pedig elég az, ha egy termékcsaládból válasszuk ki a megfelelő nyílászárót. A VYMA karcvédett ajtók tökéletes megoldást nyújtanak, hiszen a szín kiválasztását követően kérhetők tele, üvegezett és biztonsági üveges kivitelben is, de akár intarziás és fémcsíkos kivitelben is választhatók.

  1. Miből legyen az ajtó?

Ha már eldöntöttük, hogy a mai trendeknek megfelelően masszív és dekoratív ajtót választunk műanyag ajtó helyett a lakásba, akkor további döntési helyzet elé kerülünk. Az Aranyablak kínálatában ugyanis kaphatók karcvédett, dekorfóliás és festett MDF ajtók, fenyőfából készültek, de edzett üvegből állóak is. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.

Fenyőfa ajtók:

A fenyőfa ajtók – akár a luc-, akár a borovi fenyőből készülteket vesszük – a természetességet képviselik. Széles körűen felhasználhatók, nemcsak családi házak, hanem irodák, szállodák is előszeretettel választják ezt a típust. Egy rusztikus stílusban berendezett otthon tökéletes kiegészítője lehet.

VYMA beltéri ajtók:

A VYMA termékcsalád MDF ajtói webáruházunk legnépszerűbb termékei. Sokan nem tudják elönteni, hogy a festett, a dekorfóliás vagy a karcvédett változatot válasszák-e, számukra állítottunk össze egy rövid termékismertetőt, mely a beltéri ajtók kategóriában a Fontos tudni! oldalon is elérhető.

Bármelyikre is esik a választás, elmondhatjuk, hogy mindegyik kiváló minőségű nyílászáró, ráadásul a karcvédett ajtók prémium kategóriát képviselnek. Ezek további előnye, hogy ellenállnak a kisállatok karmolásainak és a kisebb-nagyobb sérüléseknek egyaránt, így például családok számára is teljesen ideális választás. Fürdőszobaajtóként és konyhaajtóként is remekül működnek, hiszen a karcoláson, illetve kisebb ütéseken túl ellenállnak a vízgőznek és a hőnek is.

A dekorfóliás ajtókkal ellentétben a karcvédett ajtólapok függőleges és vízszintes száliránnyal egyaránt gyárthatók. Számos kiegészítő választható melléjük, úgymint BB zár, PZ zár vagy WC zár, szellőzőrács, automata küszöb, de ami a fő: nem csak szabványméretben érhetők el!

  1. A nyílásirány meghatározása

Fontos még azt is eldönteni, hogy jobbos vagy balos, illetve kifelé vagy befelé nyíló ajtót válasszunk-e a szobákhoz. Erről bővebben egy korábbi cikkünkben már írtunk. Kiemelnénk azonban, hogy a tolóajtók is számos előnnyel rendelkeznek. Nemcsak a design szempontjából, de remek alternatívát kínálnak akkor, ha nincs elég hely az ajtószárny lengésének, illetve a lakás berendezése indokolttá teszi használatukat.

Ajtóvásárlás előtt érdemes szakemberrel konzultálni arról, hogy milyen beltéri ajtó lesz megfelelő a számotokra. Szín, forma, anyag, típus: ezek mind befolyásolják a választást. Keress minket, ha kérdésed van és szakértő csapatunk felveszi veled a kapcsolatot.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás