Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ajtókilincsek beltéri és bejárati ajtókhoz

Ajtókilincsek beltéri és bejárati ajtókhoz

Az ajtóválasztás sem mindig egyszerű, sok szempontot kell figyelembe venni, akár beltéri, akár bejárati ajtóról van szó. Még nehezebb dolog azonban eldönteni, milyen legyen a kilincs, hiszen végsősoron ez határozza meg, milyen lesz a nyílászáró dizájnja. Most segítünk a döntésben!

Az ajtókilincsekről való tudnivalók

Mire való egy kilincs? Ezzel nyitjuk és csukjuk az ajtót, nap mint nap megérintjük. Nagyon fontos funkciója van tehát az ajtó működésében. Ennek ellenére nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a nyílászáró kinézetét is nagyban befolyásolja.

Amikor beltéri vagy bejárati ajtót választunk, akkor elsősorban annak anyagát, mintáját, üvegezésének módját, méretét vesszük figyelembe, és nem is törődünk a kilinccsel. Holott ez is nagyon fontos!

Éppen ezért mi kilincs nélkül kínáljuk a beltéri ajtókat, hogy mindenki a neki megfelelő és a zárszerkezethez is illő ajtókilincset tudja kiválasztani. Weboldalunkon külön kategóriában találhatók meg ezek a kiegészítők, sőt lehet választani hosszúcímes és rozettás kilincsek közül is.

Hosszúcímes kilincsek beltéri ajtókhoz

A hagyományos stílusú lakásokban szinte csak hosszúcímes kilincsekkel találkozunk, ezek a legismertebbek. Ebben az esetben az úgynevezett kilincscím hosszú: a takaró a fogantyútól leér a kulcslyuk aljáig, összefüggő területet alkotva.

Bizonyos esetekben csak ezt célszerű alkalmazni – például ha a kulcslyuk túl közel van a fogantyúhoz, mert ilyen esetben a rozettás kilincs nem mutat jól. De vannak olyan lakberendezési stílusok is, amelyeknél jobban illik a hosszúcímes kilincs az enteriőrbe, ilyen például a retró, a klasszikus vagy a polgári stílus.

A beltéri ajtókhoz való hosszúcímes kilincsek igen sokfélék lehetnek anyag és kialakítás szempontjából, így érdemes alaposan szétnézni a kínálatunkban. Segítséget jelenthet, ha a főoldalon elérhető ajtótervező szolgáltatást is igénybe veszi, mert itt azonnal láthatja, hogyan fest ezzel a kiegészítővel a kiválasztott nyílászáró.

Kollégáink is tudnak szakszerű tanácsokat adni a választáshoz, sőt az üzletekben meg is tekinthetők a termékek. Éljen a lehetőséggel, és látogasson el az Önhöz legközelebbi áruházunkba!

Rozettás kilincsek beltéri ajtókhoz

A beltéri ajtókat sokáig csak a hosszúcímes kilincsekkel lehetett felszerelni, ám a különböző lakberendezési stílusok elterjedésével egyre nagyobb igény mutatkozott egy dizájnosabb változatra is, így születtek meg a rozettás kilincsek.

Ennél a fajtánál a takaró két részből áll: az egyik a fogantyút öleli körül, a másik a kulcslyukat. Nagyon elegáns, ugyanakkor modern hatást kelt, ha ezt alkalmazzuk. Minimalista stílushoz remekül illik a rozettás kilincs, ám nem kell feltétlenül kerek formájút választanunk. Itt is van lehetőség játszani a színekkel, a formákkal, az anyagokkal.

A Linea rozettás kilincs például ideális választás lehet egy karcvédett beltéri ajtóhoz, ezüst jellegű eloxált felülete miatt remekül illik a fémcsíkos változathoz. Bronzhatású kilincseket többen választottak már faajtókhoz és üvegezett ajtókhoz is.

Ajtókilincsek a bejárati ajtókhoz

Biztonsági okokból a bejárati ajtókhoz csak hosszúcímes kilincseket javaslunk, a termék ára a kilincset is tartalmazza, így ezt nem kell külön megvásárolni. Természetesen itt is nagyon fontos a kilincs anyaga és a kinézete is, meghatározóbb azonban a zárszerkezet és az, milyen maga az ajtó.

Fa és fém bejárati ajtóhoz kínálunk masszív, időjárás szélsőségeinek is ellenálló kilincseket dizájnos formában. Gombkilincsek is kaphatók, ha esetleg társasházak, irodaépületek, szállodák vagy más egyéb intézmények bejárati ajtajához van rá szükség. Ilyen esetben kívülről nem nyitható az ajtó a kilincs lenyomásával, csak belülről.

Kollégáink sokféle hasznos tanácsot tudnak adni a megfelelő ajtó, zár és kilincs kombinációjával kapcsolatban. Kérje segítségüket a döntéshozatalban!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás