Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ablakos vagy tömör bejárati ajtót vegyünk?

Ablakos vagy tömör bejárati ajtót vegyünk?

Amikor kiválasztjuk a bejárati ajtót, láthatjuk, hogy hatalmas készlet áll rendelkezésre. Ez egyrészről jó, mert mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő bejárati ajtót, másrészről viszont meg is nehezítheti a döntést – a bőség zavarának esete. Sok szempont szerint válogathatunk: szín, méret, és különböző biztonsági és szigetelési tulajdonságok szerint. Az esztétikum nyilvánvalóan fontos, és ezen a ponton lényeges, hogy ablakos bejárati ajtót szeretnénk, vagy olyat, amin nincsenek ablakok. Ez az apróság nem csak magának az ajtónak a külsejét befolyásolja, de a lakásba szűrődő fény mennyiségére is hatással van, ezért érdemes jól meggondolni.

 

Miért jó az ablakos bejárati ajtó?

Ha az előszobánkon egyébként nincs ablak, emiatt sötétnek mondható, érdemes elgondolkodni az ablakos kivitelezésű bejárati ajtókon, így ugyanis az ajtón át szűrődhet be némi fény az előszobába. Ettől sokkal világosabbnak tűnhet a helyiség, jobban láthatunk, és nem utolsósorban kevesebb áramot fogyasztunk, hiszen kevesebbszer kell felkapcsolni a villanyt. Az ablakok száma is eltérő lehet, választhatunk olyan ajtót, ami teljesen üvegezett, és olyat is, ami csak fölül enged be némi fényt. Az sem utolsó szempont, hogy ajtónyitás előtt láthatjuk, ki szeretne bejönni.

 

Mi a hátránya?

Érdemes figyelembe venni azt a szempontot is, hogy a több ablak több kilátást és fényt biztosít ugyan, de bizonyos fényviszonyok mellett ez belátást is enged. Amikor odakinn sötét van, bent pedig világos (például este, lámpafénynél), mi már nem fogunk kilátni, de kintről be tökéletesen lehet látni. Ez a probléma persze kiküszöbölhető egy függönnyel az ajtó belső oldalán, amit este elhúzhatunk, hogy távol tartsuk a kíváncsi szemeket, nappal pedig vissza, hogy láthassunk.

 

Hova ajánlott?

Az ablakos ajtó mindenképpen kertes házakba ajánlott, társasházakban nem igazán megfelelő választás, hiszen ott mások magánéletét is tiszteletben kell tartani. Az ablakoktól függetlenül az ajtó biztonságos, nem könnyebb rajta átjutni, és a hőszigetelés sem szenved csorbát

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás