Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ablakcsere előtt felmerülő kérdések és válaszok

Ablakcsere előtt felmerülő kérdések és válaszok

Mivel sok kérdést kapunk az ablakcserével kapcsolatban, cikkünkben röviden összefoglaljuk, hogy mit érdemes erről tudni. A legfontosabb kérdésekre adjuk meg a választ.

Mikor válik szükségessé az ablakcsere?

Ablakokat nem csak akkor vásárolhatunk, ha egy új házba költözünk, hanem akkor is szükséges lehet új nyílászárók beszerzése, ha régi ablakaink már nem működnek megfelelően. Gyakori például, hogy a faablakok már nem szigetelnek megfelelően, mivel a tok elkorhadt vagy más egyéb probléma adódik.

Nem szükséges azonban mindig ablakcserében gondolkodni, sokszor elég, ha az üveget cserélik ki vagy a nyílászárók vasalatait újítják fel. Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy nem jó a szigetelés az ablak körül, vagy már nehezen nyithatók-csukhatók, esetleg esztétikai problémák is felmerülnek, érdemes lehet ablakcserét kérni.

Lehet-e télen is ablakot cserélni?

A válasz az, hogy igen, bár célszerűbb olyankor elvégezni az ablakcserét, mikor még nincs fűtés a lakásban. Azonban, ha azt tapasztaljuk a tél elején, hogy huzatos a helyiség, mert a nyílászárók nem zárnak megfelelően, ne halogassuk a döntést! A téli időszakban is érdemes belevágni a felújításba, mivel jelentős megtakarítás érhető el ezáltal a fűtésszámlán.

Ma már modern eszközökkel történik a szigetelés, a purhabok között is van olyan, amely a -20 fokos hidegben is használható.

Egy profi csapat számára nem tart napokig az ablakcsere, így amiatt sem kell aggódnunk, hogy a lakásunk teljesen kihűl a munkálatok során. Hidegebb, esősebb időben egyesével oldják meg az ablakok cseréjét a szakemberek.

Milyen ablakot válasszunk?

Alapvetően háromféle lehetőségünk van: fa, műanyag és alumínium. A legtöbben a műanyag ablakok mellett teszik le a voksukat a kedvező ár-érték arány miatt, bár arra is van példa, hogy valaki faablakot választ az otthona stílusához igazodva. Az alumíniumablakokkal kapcsolatban elmondható, hogy ezeket magánszemélyek ritkábban választják, mivel magasabb áron érhetők el.

Jó tudni azt is, hogy a műanyag ablakok kérhetők fóliabevonattal, az alumíniumablakok pedig porszórt festéssel készülnek, is így fahatású nyílászárók is kerülhetnek otthonunkba, nem muszáj a stílus miatt faablakot választani.

Csere alkalmával is mindig az egyéni igények alapján döntsünk, de kérjük ki a szakemberek véleményét is. Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésre ez ügyben is. Mindig járjunk utána annak, mekkora a nyílászárók hőátbocsátási tényezője, hány kamrás a profil, milyen vastag az üveg, és milyen vasalatokkal van felszerelve az ablak. Ezek a paraméterek mind megtalálhatók az egyes termékek leírásánál az oldalunkon is.

Milyen költségekkel számoljunk?

Ablakcsere esetén árajánlatot kell kérni, amelyet könnyen megtehet az oldalunkon található űrlap segítségével. Itt kell megadni munkálatok elvégzéséhez szükséges adatokat: de ehhez érdemes helyszíni felmérés szolgáltatást igénybe venni.

Nem mindegy ugyanis, hogy teljes cserére van-e szükség, milyen lesz az új ablak, bontásra is sor kerül-e, illetve az sem, hogy milyen plusz kiegészítőket választ valaki még az ablak mellé. Mindezek befolyásolni fogják a végső összeget.

Milyen kiegészítőkre gondoljunk?

Ablakcsere esetén gyakori, hogy a redőnyöket is cserélni kell, illetve külső árnyékolókat választanak oda, ahol korábban ez nem volt. De ugyanígy a párkányok és az könyöklők is cserélésre kerülhetnek. Előfordul az is, hogy szúnyoghálóval kéri valaki az új ablak beépítését: ezeket a plusz dolgokat is tüntessük fel az árajánlat kérésekor!

Ki végzi el a cserét?

Az Aranyablak ajtók és ablakok gyártásával foglalkozik, ezek beépítését, cseréjét cégünk nem vállalja. Kérésre azonban megbízható szakembereket tudunk ajánlani az ország minden pontján. Keressen minket bátran, ha segítségre van ebben szüksége.

Hogyan készüljünk az ablakcserére?

Érdemes szabaddá tenni az ablakhoz vezető utat, amit csak lehet, tegyünk ki a szobából a munkálatok idejére. A bennmaradó bútorokat takarjuk le, hogy minél könnyebb legyen a beépítés után a takarítás. Célszerű a szőnyeget is kivinni a helyiségből, mert ez is sok port vesz fel.

A szakemberek vinni fogják a szükséges eszközöket magukkal, ezekről nem nekünk kell gondoskodnunk. Segítsük azonban a munkájukat azzal, hogy kellő helyet biztosítunk számukra az ablakcsere elvégzéséhez.

Amennyiben vannak még további kérdései az ablakcserével kapcsolatban, forduljon kollégáinkhoz! Keresse fel az önhöz legközelebbi Aranyablak-üzletet vagy hívjon minket telefonon!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás