Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A természetes igényesség csúcsa: a borovi fenyő beltéri ajtó

A természetes igényesség csúcsa: a borovi fenyő beltéri ajtó

Szereted a természetes dolgokat? Imádod a fa illatát? Bútoraid javarésze is fából van? Fontos számodra a minőség? Ha igen, akkor a beltéri ajtók közül a borovi fenyő ajtó a neked való. Ismerd meg e különleges típus jellemző tulajdonságait!

Mi az a borovi fenyő?

Először tisztázzuk, mi is az a borovi fenyő és mi minden készül belőle. Nos, a borovi fenyő elnevezést a faiparban használják és ez nem más, mint az erdeifenyő törzsének faanyaga. Az erdeifenyőt valószínűleg mindenki ismeri, hiszen nálunk is honos a luc- és vörösfenyővel egyetemben. Magyarországon a fenyőerdők 60%-a erdeifenyő, ez hazánk legelterjedtebb fenyőfajtája.

Az erdeifenyő a hosszútűs fenyők közé tartozik. Az egyik legellenállóbb fa, akár 4-500 évig is élhet! Igen magasra megnő, kedvező körülmények között 20-35 méter is lehet. Törzsének átmérője is jelentős, felfelé keskenyedik. Tűlevelei kettesével nőnek, termése a toboz, mely gyakori díszítő alapanyag a koszorúkon.

Az erdeifenyő felhasználási módja

A feldolgozóipar az erdeifenyő minden részét hasznosítja a gyökerek kivételével. A kérgéből kicsorduló fenyőbalzsamból illóolajok készülnek, míg a megmaradt száraz maradék a fenyőgyanta, amit több célra is felhasználnak. Kenőcsként hasznos lehet a bőrproblémák kezelésére, például a pattanás vagy a ráncosodás ellen, továbbá a reumás panaszok is megszüntethetők vele.

A tűlevelekből kivont illóolajat is a gyógyszeripar hasznosítja: kiváló szer készül belőle légúti betegségek ellen, mivel jól csillapítja a köhögést, de emésztőszervi és idegrendszeri panaszokat is gyógyít. Az aromaterápiában is közkedvelt nyugtató, melengető hatása miatt.

Az erdeifenyő fa részéből, tehát a törzséből és ágaiból készülnek a faipar termékei. Ezt a részt nevezik borovi fenyőnek szaknyelven, mely kiváló alapanyaga a bútoroknak. Könnyen megmunkálható, az asztalosok szeretnek vele dolgozni.

Aki borovi ajtót választ lakásába, az a természetességet, a minőséget és az időtállóságot választja. Az Aranyablak kínálatában prémium minőségben is elérhető ez a típus. Az Apollo beltéri ajtó válogatott borovi fenyőből készült, így felülete homogénebb.

Borovi fenyő beltéri ajtók az elegáns lakásokba

Az Aranyablak kínálatában háromféle borovi fenyő beltéri ajtó található normál minőségben:

  • Dione
  • Oberon
  • Helena

Közös jellemzőjük, hogy mindegyik egyenesen az üzemünkből kerül az üzletekbe, saját gyártású ajtókról van tehát szó. Ebből következik, hogy akár egyedi kéréseket teljesítve is el tudjuk készíteni a fenyőajtók bármelyikét: kérhetők tele, félig és mélyen üvegezhető változatban is.

Az ajtókat 11,7 centiméteres pallótokkal kínáljuk, de egyedi rendelésre felszerelhetők gerébtokkal is. Mindkettő tok a faajtókhoz való, az utóbbi modernebb megoldás, lehetővé teszi a fenyőajtók vékony falba való építhetőségét.

A borovi fenyőből készült ajtókat zárral szállítjuk, csupán a megfelelő kilincset kell hozzá kiválasztani. Ehhez az elegáns ajtóhoz a hosszúcímes kilincsek illenek leginkább.

Egy- és kétszárnyú változatokban is megrendelheted az ajtót, a standard méreten (75 x 210 cm) felül 90, 100, 110 és 140 centiméter széles verziót is választhatsz.

A fenyőajtó felületkezelését festő üzemünkben vállaljuk. Kérhető festett változatban is, ez esetben az elemeken külön-külön végezzük el a szakszerű felületkezelést, majd ezt követi az összeszerelés.

A borovi fenyő beltéri ajtó karbantartása

A fa természetes anyag, ezért bizonyos mértékben vetemedik, formája az idők során változhat. A modern felületkezelők, mint például a viasz vagy a lazúr azonban engedik a fát lélegezni, így ezek az apró változások kevésbé szembetűnőek.

A felületkezelt ajtókat azonban évente 1-2 alkalommal XGC 35 jelölésű ápoló termékkel érdemes felfrissíteni. Ha szükséges, színazonos festékkel kell javítani ott, ahol az elváltozásokat tapasztalod: ez leggyakrabban a betétek és az osztók illeszkedésénél fordul elő.

Amennyiben szeretnél otthonodba jó minőségű, időtálló ajtót, amely a természetességet hirdeti, mindenképp a borovi fenyő beltéri ajtó lesz a jó választás. Keress minket elérhetőségeinken a rendelési tudnivalókkal kapcsolatban!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás