Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A nyílászárócsere előnyei

A nyílászárócsere előnyei

A nyílászárócsere előnyei

Mikor, miért és hogyan lehet a legtöbbet spórolni egy cserével?

A lakásfelújítások, lakberendezések, építkezések egyik fő irányvonalává vált mostanra a környezetvédelem, a megújuló energiaforrások, a passzív házak, okos otthonok megvalósítása, a hagyományosak átalakítása. Sajnos Magyarországon sokkal kevesebben engedhetik meg maguknak a legújabb fűtési megoldások telepítését a későbbi láthatatlan gázszámla reményében, mint a nyugati országok lakói.

Az azonban biztos, hogy nem csak emiatt vagyunk lemaradva a zöld házak és energiatakarékos háztartások listájában az EU-n belül. Sokszor olyan apróságokon, mint egy redőny, egy jól szigetelő padlásajtó, egy utcára néző ablak helyes beállítása súlyos tízezrek múlhatnak. Ezzel nem csak a pénztárcánkat, de a környezetünket is védjük, és gondolunk a gyermekeinkre is, akiknek a klímaváltozás mellett is boldogulniuk kell a jövőben. Megnézzük, mikor és hogyan térülnek meg az egyszerűbb befektetések is a nyílászárók cseréjével kapcsolatban.

Hány százalék energiát spórolunk meg egy teljes cserével?

Nagy általánosságban el szokták mondani, hogy egy átlag magyar ház, vagy lakás ablakain és ajtóin keresztül a fűtési energia 25%-a illan el nagyjából. Ilyenkor a fűtési rendszer szépen dolgozik tovább, hiszen állandóan pótolni kell a folyamatosan veszendőbe menő hőt. De ugyanígy nyáron is pillanatok alatt engedi ki az éjszaka nagy erőkkel átszellőztetett hűvös levegőt a lakásból. Ha van légkondicionálónk, akkor egész nap pöröghet, hiszen 25%-a szinte azonnal kimegy, plusz a hőtartás is csökken, vagyis nem csak egy nagy szellőztetésről van szó, hanem folyamatos 25% veszteségről.

Ideje lefelezni a magyar gázszámlákat!

Tehát, azzal, hogy ezeket a lyukakat betapasztjuk, és egy jól szigetelő ajtót, ablakot, redőnyt építünk be, azzal nem csak 25 %-ot nyerünk, hanem körülbelül 50-et, hiszen az állandó szinten tartás is jóval kevesebb energiánkba kerül majd. Felfűtünk, majd egy jó ideig tartja a ház a meleget, lehűtjük, majd fél napon át hűvös van, és így tovább. Tehát körülbelül 45- 50% energiafogyasztást spórolunk meg egy ilyen akcióval! És ez a rezsiszámlán is szemmel láthatóvá válik majd. A megspórolt összegből pedig tehetünk félre egy napkollektorra…

Mennyire jó ez a környezetünknek?

A mai házakban, lakásokban már szinte elvárás, bizonyos szinten alapvető, hogy környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vegyenek. Ezért használnak gyakran természetes alapanyagokat, melyek amellett, hogy nem károsítják környezetünket, még időtállóak is.

Például egy horganyzott bádoglemez is lehet környezettudatos annak ellenére, hogy nem bomlik le 100 év alatt, sőt! Éppen ezért környezetbarát, hiszen egyszer megvásároljuk, és többször nem igazán lesz szükség a legyártására a mi életünkben, hiszen annyira tartós. A tartós műanyag nyílászárókkal is ez a helyzet, különösképpen, hogy az újrahasznosítás is egyre nagyobb teret hódít a gyártók között is.

Zajszennyezés, fényszennyezés

Nem kérdés, micsoda komfortnövelő hatása van a nyílászárók minőségi cseréjének, ha mindezzel egy csendes, nyugodt, mégis friss levegőjű, de természetesen penészmentes, huzatmentes rezidencia nyitja meg kapuit előttünk. Nem beszélve arról, hogy esztétikailag és természetesen a fények szempontjából is rengeteget nyerhetünk! Sokan nem gondolnak arra, hogy a pihentető alváshoz, vagy a napközbeni pihenéshez is jól jöhet, ha elsötétített szobában alhatnak, és nem zúdulnak be éjszaka is a város reflektorfényei.

Kiadás, eladás előtt szinte kötelező!

Aki befektetésekben, lakáskiadásban gondolkodik, annak szinte kötelező egy 2000 utáni nyílászáróparkkal rendelkeznie, hiszen ezeket már nevezhetjük modernebb nyílászáróknak, amik időtállóságukkal és persze a különböző minőségi követelményeknek megfelelve a fent felsorolt előnyöket garantálják eladóknak, kiadóknak egyaránt. Jelentősen növeli egy lakás kiadási és eladási értékét is a nyílászárók állapota, mely az esztétikumon mellett rengeteget jelent a várható rezsi költség összegének tekintetében is.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás