Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A legmodernebb fix és mobil szúnyoghálók

A legmodernebb fix és mobil szúnyoghálók

 

Tudtad, hogy egyes szúnyoghálók nem csak a rovarokat, bogarakat, de még az UV-sugárzást is kiszűrik? Attól sem kell tartani, hogy elmozdulnak, vagy hogy nem lehet tőlük kimenni a teraszajtón. Most a legmodernebb megoldásokat mutatjuk be a nyári időszak egyik kellemetlen „tünetének” kezelésére: a rovarok, bogarak távoltartása érdekében.

 

Nincs is bosszantóbb, mint éjszaka a szúnyogokra vadászni, esetleg a molyokat, poloskákat, kertvárosi, repülőcsótányokat kergetni az otthonunkban. A vegyszerek és gyilkos mérgek elhelyezésénál sokkal hatásosabb és környezetkímélőbb megoldás minőségi szúnyoghálót felszereltetni. Erre már az építkezéskor, felújításkor is érdemes gondolni, hiszen a legeredményesebb hatást a beépített fix, vagy mobil hálókkal érhetjük el!

 

Fix megoldások előnyei

 

A fix megoldások nevében is benne van, hogy a nyílászáróhoz rögzített, ami ajtóknál, ablakoknál egyaránt egy üvegszálas keretben történő rögzített megoldást takar. Ezt a szúnyoghálót olyan nyílászárókra javasoljuk, ahol nem feltétlenül szükséges a kijárás vagy a kihajlás lehetőségének biztosítása.

 

Még egy szempontot érdemes figyelembe venni e szúnyogháló felszerelésekor! Ugyan csekély mértékben, de valamelyest a helyiséget besötétíti, tehát a szobák ablakaira inkább a mobil szúnyoghálót javasoljuk. A fix rovarhálók kerete UV stabil műanyagból készül fehér vagy sötétbarna színből, vagy alumínium fóliás profilból, többféle vastagságban aranytölgy dió vagy mahagóni színben. De a RAL színskála bármilyen színére színezhető!

 

Fix szúnyoghálók ajtókra

 

Közös még az ajtók és ablakok fix szúnyoghálóiban, hogy a felszerelés csavarral történik, de lehetőség van mágneses rögzítésére is. Rendelhető az ajtó, ablak keretére rögzített úgynevezett ISOFIX rendszerű szúnyogháló is, melynek vékony pereme tökéletesen rásimul az ablakra és rögzítőfüleivel könnyen feltehető, és szükség esetén bármikor levehető. Ajtók esetében azokra a nyílászárókra ajánljuk, melyek a ki és bejárást szolgálják (pl.: bejárati ajtó, teraszajtó, erkélyajtó).

 

Szimpla, vagy dupla ajtó?

 

Attól függően, hogy szimpla vagy dupla ajtóról van-e szó, nyíló vagy eltolható típusú szúnyogháló szerelhető fel. A nyíló változat kitárt állapotában gondolni kell annak helyigényére, így ez a típus nem minden esetben felel meg a helyi adottságoknak.    Ha ez a probléma merül fel, akkor lehetőség nyílik a mobil szúnyogháló szerelésére, mely a mobil szúnyoghálókról szóló leírásban található meg. Dupla szárnyú ajtóra az eltolható szúnyogháló az ideális megoldás. Ez tulajdonképpen csúszókeretben elhelyezett, és egy másik keretbe foglalt szúnyogháló oldalirányú mozgatásával oldható meg.

 

A legmodernebb mobil megoldások

 

A mobil szúnyogháló felszerelése olyan nyílászárókra ajánlott, ahol szükséges időnként azok kinyitása. Redőnnyel is kombinálható, ezáltal igazán előnyös választást eredményez. A mobil szúnyogháló magába foglalja a célszerűség, a praktikusság, a könnyű kezelhetőség és a kombinálhatóság tulajdonságait! Készülhet önmagában úgynevezett rolós rendszerű szúnyoghálóként, függőleges vagy vízszintes kezelési lehetőségekkel.

 

Pliszé szúnyogháló

 

A pliszé szúnyogháló hazánkban viszonylag újdonságnak számít, csupán néhány éve érhető el nálunk. Ez a szúnyogháló típus harmonikaszerűen működik: néhány vezetőszál segítségével záródik és nyitódik. Nagyobb ablak- és ajtófelületekre mindenképpen ezt javasoljuk, praktikus és esztétikus megoldás, főleg, ha a redőny lefutója és a nyílászáró közé tudjuk szerelni. Ezt az üvegszálas hálót, mely UV szűrő hatással is rendelkezik, sokféle színű alumíniumkeretbe tudjuk foglalni.

 

Személyre szabott színválaszték

 

A ma nagyon divatos fa, illetve faszínű műanyag ablakokhoz leginkább hasonló színre lehet színterezni, továbbá gyárilag fahatású Renolit fóliával bevonni a szúnyoghálók kereteit, ami némi pluszköltséggel jár ugyan, de a végeredmény önmagáért beszél. Ez az eljárás természetesen nem csak a pliszé hálóknál alkalmazható, hanem bármelyik szúnyogháló típus esetén, ami alumínium kerettel készül!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás