Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A karcvédett ajtó szerkezeti felépítése

A karcvédett ajtó szerkezeti felépítése

 

Hogyan néz ki az egyik nagy kedvenc belülről?

 

A karcvédett ajtók nagyon népszerűek, széles ár-és szín-kategóriában elérhető modern beltéri ajtó típusok. Egyaránt megkönnyítik a beszerelés, a karbantartás, tisztítás és védelem feladatait, ha ilyet választunk otthonunkba. A belső enteriőrt is feldobják, hiszen kedved szerint válogathatsz a különböző kialakítású alapmodellek és csúcsmodellek közül.

 

Az, hogy valami kívülről jól néz ki, természetesen nem garancia az élettartamra és a jó minőségre, de nálunk a saját gyártási folyamatnak, hosszú éveken át tartó faipari innovációknak köszönhetően az ajtó belsejére, szerkezetére is nagy gondot fordítunk. Ebből az írásunkból megtudhatod, pontosan mit rejtenek magukban a karcvédett beltéri ajtók!

 

A lapok belső szerkezeti felépítése

 

Laminált borítású, préselt faanyagból, másnéven faforgácslapból, papírrácsból, vagy lenrostból készülnek az ajtólapok. Ez egyrészt környezetbarát, másrészt pénztárcabarát megoldás is egyben, hiszen nincs szükség arra, hogy egy teljesen tömör, új faanyagot dolgozzunk fel, szabjunk méretre az elkészítéséhez. Erre az erős, közepes sűrűségű betétre kerül aztán a dekorréteg, ami meghatározza az ajtó külső megjelenését, színeit.

 

Hogyan készül a fedőréteg?

 

A hordozólapra, forgácslemezre ragasztott laminált dekorréteg típusonként változik. Minden karcvédett ajtónk strukturált felülettel ellátott, ebben nincs különbség, mindössze annyi, hogy leginkább a színeknek megfelelően ez a struktúra eltérő lehet. Az ajtólap éleinek zárása a színben hozzáillő melamin alapú falc-fóliával történik.

 

Pántok, zár

 

Az MDF, vagyis Medium-density fibreboard (közepes sűrűségű faroslemez) keretére különböző funkcionális megerősítések kerülnek, mint például az ajtó pántjai, a zár. Az erősséget javítva, felár ellenében a papírrács betét helyett üreges forgácslap, vagy könnyített lenrost betéttel is rendelheted.

 

Miért jó választás a karcvédett ajtó?

 

A karcvédett nyílászárók különös gonddal készülnek gyártósorainkon. Folyamatos, szakszerű préselést követően különleges borítás kerül rájuk. A melamin bevonat alatt faerezetet idéző mintával is ellátjuk őket a természetesebb hatás érdekében. Ami a védelem mellett még szintén fontos szempont lehet, hogy a derűs, világos terek kihasználása érdekében gondoltunk arra is, hogy ez a típus is elérhető legyen üvegezett kivitelben.

 

Ez a gondosan kivitelezett védelmi berendezkedés teszi lehetővé, hogy a nagycsaládosok, kicsik és nagyok, valamint négylábú barátaink egyaránt biztonsággal közlekedhessenek a szobák között.

 

Nagycsaládosoknak szinte kötelező!

 

A család óvodás korú, energikusabb tagjai gyakorta a legszigorúbb tesztelői az alacsonyabb bútorok állóképességének. Ütődéssel, karcolással és végeláthatatlan maszatolással is edzésben tartják a kilincseket, üvegeket, fabútorokat. Alkalomadtán zsírkrétával, vagy festékkel felszerelkezve vágnak bele egy újabb kalandba.

 

Bevonatának köszönhetően a karcvédett ajtónak egyáltalán nem jelent problémát egy ehhez hasonló, általános „baleset”. A higiénia érdekében tisztítószerrel is kezelhetjük a felületet, majd könnyedén letörölhetjük róla a szennyeződéseket.

 

Háziállatok, háztartási balesetek

 

A lakásban tartott háziállatok is fejtörésre adhatnak okot az ajtóvásárlás kapcsán. Karmolások, rágcsálás, egy szétcsócsált jutalomfalat díszítheti az ajtók alsó felét, harmadát. Így mindenképp előnyt jelenthet egy strapabíró ajtó, amin nem fog az idő vasfoga.

 

Mielőtt azt hinnénk, hogy a nagykorú családtagok teljesen problémamentesek, gondoljuk át ezt egy kicsit! Az elkapkodott körömlakk, a szétfröccsent cipőkrém vagy a telefonálás közben végighúzott golyóstoll csak néhány példa azokra az esetekre, mikor egy kényesebb ajtó tisztítása komoly fejfájást okozhatna.

 

Ha biztosra akarunk menni

 

Több lehetőség is kínálkozik, ha szeretnénk megnézni, hogyan festenek ezek az ajtók egy-egy élettérben, és hogyan kombinálhatjuk a színeket, formákat egymással. Az egyik leggyorsabb lehetőség az online ajtótervező használata. Néhány kattintással és a hasznos megosztás, továbbítás lehetőségével a családdal, barátokkal közösen állíthatunk össze komplett látványterveket a kedvenc kombinációinkhoz!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás