Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A harmonikaajtó előnyös tulajdonságai

A harmonikaajtó előnyös tulajdonságai

Amikor beltéri ajtót keres valaki, elsősorban nem harmonika ajtóra gondol, pedig ez az egyszerű kis szerkezet is lehet nagyon praktikus sok esetben. Kedvező áron kapható, beszerelése és karbantartása is egyszerű. Tekintsük most végig, mikor, milyen helyen használható a műanyag harmonikaajtó!

A harmonikaajtó egy speciális tolóajtó

Valószínűleg mindenki látott már harmonikaajtót, ez függőlegesen összefűzött lamellákból áll, nyitásuk-zárásuk során az ajtókeretbe tolhatók az elemek. Zárt állapotban a lamellák egyenesen állnak, védelmet képeznek két helyiség között. Nyitáskor a lamellák egymásra helyeződnek, miközben az átjárás lehetségessé válik.

A harmonikaajtó tulajdonképpen egy kis helyigényű, speciális tolóajtó, ideális olyan lakásokba, ahol kevés a hely, kisebb ajtókeret szélessége. Könnyen kezelhető, térelválasztáshoz is használható, rendkívül praktikus nyílászáró, amely kínálatunkban is kapható műanyag kivitelben, fehér színben. Akár egyedi méretre is tudjuk gyártani, sőt dupla szárnyú harmonikaajtó is rendelhető.

Hol érdemes használni a harmonika ajtót?

A modern lakásokba a helységek elválasztására tartós, jó minőségű, fából készült ajtókat vagy egyéb nyílászárókat ajánlunk, például karcvédett beltéri ajtót, dekorfóliás beltéri ajtót, illetve laminált beltéri ajtót.

Vannak azonban olyan esetek, ahol a hagyományos nyílászárók nem használhatók, például amikor két szoba ajtaja egymás felé nyílik, mert ez balesetveszélyes lehet. Ilyenkor célszerű az egyik helyre harmonikaajtót felszerelni.

Másik nagyon praktikus eset a harmonikaajtó használatára az, amikor ritkábban használt helyiségeket kell elkülöníteni a többi helyiségtől. Lehet ez WC, konyha, gardrób, lépcsőfeljáró stb.

Gyakran találkozunk olyan elrendezésekkel, hogy az étkezőből nyílik egy kisebb rész, ahol polcoknak és egyéb tárolandó eszközöknek kell helyet biztosítani, ez lesz a spájz. Ennek a helynek az elkülönítésére tökéletesen megfelel a helytakarékos harmonikaajtó.

Ugyanígy a fürdőszoba egy területét is elkeríthetjük, ahová a vécét helyezzük el. Ha nem szeretnénk szem előtt lenni, ide is felszerelhetünk egy harmonikaajtót, amely egyáltalán nem foglal sok helyet.

Ha az étkező és a konyha között nincs nyílászáró, akkor a szagok gyakran szétterjednek az egész lakásban, és a függöny erre nem hoz megoldást. Jobb, ha felszerelünk egy harmonikaajtót, amely akkor is összezárható, ha főzés közben valaki egyedül szeretne lenni. Sőt, akkor is jó szolgálatot tesz egy ilyen nyílászáró, mikor váratlan vendégek jönnek, és nem akarjuk, hogy a halomban álló mosogatnivalót meglássák.

Van még egy hely, ahol gyakran találkozunk harmonikaajtóval, ez pedig a gardróbszoba. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy külön helyiség áll rendelkezésre az öltözködéshez, akkor a nappalinak, illetve a hálószobának ezt a területét elválaszthatjuk harmonikaajtóval. Szintén jól védhetjük ezzel a magánterületünket a kíváncsi szemek elől.

A harmonikaajtók fajtái

Üzletünkben kizárólag műanyagból készült harmonikaajtó kapható fehér színben. A méretet tekintve azonban széles a választék, hiszen nemcsak a szabványméretek érhetők el, hanem egyedi igényeket is ki tudunk elégíteni, ha kell, ablakos változatot is tudunk készíteni.

A harmonikaajtók többsége felső sínen gördül, halkan nyílik. Lent kissé kiszüremlik a fény, ezért olyan helyiségnél érdemes alkalmazni, ahol ez nem igazán jelent gondot. Tudni kell, hogy a harmonikaajtóknak kisebb a zaj- és a hőszigetelésük is, ezért lakószobák esetében a hagyományos beltéri ajtók közül érdemes választani.

Kérdezzen munkatársainktól, várjuk megkeresését telefonon, de ellátogathat az Önhöz legközelebbi Aranyablak-üzletbe is, ahol szakszerű tájékoztatást kaphat.

Miért válasszon minket?

Az Aranyablak közel 30 éve kínál beltéri és bejárati ajtókat, ablakokat, nyílászárókat, garázskapukat. Újszilvási üzemünkben számos terméket mi magunk gyártunk: faablakaink, fa bejárati ajtóink és szobaajtóink magas minőséget képviselnek.

Műanyag ablakok és ajtók forgalmazásával is foglalkozunk, ezen belül harmonikaajtót is rendelhet tőlünk. Keressen bennünket bátran, amennyiben új házat épít vagy felújítja meglévő lakását!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás