Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

A bejárati ajtó csere előtt felmerülő kérdések-válaszok

A bejárati ajtó csere előtt felmerülő kérdések-válaszok

Számtalan kérdés merülhet fel a bejárati ajtó cseréje során. Mostani cikkünkben ezt a témát járjuk körül, és megpróbálunk megnyugtató, informatív válaszokat adni mindenki számára. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az ajtócseréről – mind családi házak, mind társasházak esetén.

  1. Mikor kell kicserélni a bejárati ajtót?

Ha már felmerült Önben ez a kérdés, akkor valószínűleg tudja, hogy minél előbb meg kell ejteni a cserét. Nemcsak akkor lehet ugyanis beszereltetni egy új nyílászárót, mikor a régi teljesen tönkrement, hanem akkor is, ha az már nem szolgálja megfelelően az igényeinket. Ha láthatóan nehezebben záródik, látszanak rajta sérülések, fából készült és eldeformálódott, vagy vasból készült és rozsdásodik, semmiképpen sem szabad halogatni a bejárati ajtó cseréjét.

  1. Hogyan kezdjek neki a cserének?

Azt javasoljuk, hogy kérjen szakszerű segítséget! Helyszíni felmérés előzze meg a cserét mindenképpen, hiszen egyáltalán nem mindegy, mekkora a falvastagság, mekkora a tokméret. Értő szemek látni fogják, milyen méretű ajtó választása szükséges.

Az új nyílászáró felszerelése esetén mindig bontani is kell, új tokot beépíteni. Épp ezért fontos, hogy centiméterre pontos legyen a kialakítás. Érdemes jól megválasztani a mesterembereket, akik gyorsan, de mindemellett precízen is dolgoznak. Ha jót akarunk magunknak, nem kezdünk neki önállóan a cserének.

  1. Milyen bejárati ajtót válasszak?

Sokan azt gondolják, ez a legfontosabb kérdés, de mint látható, jóval lejjebb szerepel a listán. Egyrészt először tudnunk kell a paramétereket: ha ugyanis egyedi méretben, egyedi kialakításban gondolkozunk, akkor érdeklődnünk kell a gyártónál a lehetőségekről. Ma már a műanyag bejárati ajtó, de a fa és a fém bejárati ajtó is kérhető személyre szabottan.

Másrészt azt is át kell gondolni, milyen körülményeknek lesz kitéve a nyílászáró. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy egy családi házhoz keresünk dizájnos bejárati ajtót vagy egy társasház egyik lakásához, amely a lépcsőházból közelíthető meg. Netán magának a társasháznak a bejáratát szerelnénk fel új nyílászáróval?

Eltérő körülmények, eltérő kivitelezés. Kérjen szakszerű segítséget a döntéshez! Munkatársaink minden Aranyablak-üzletben hasznos információkkal tudnak szolgálni, többéves tapasztalattal rendelkeznek. Keresse fel az Önhöz legközelebbi boltunkat!

  1. Milyen bejárati ajtók közül lehet választani?

Kaphatóak kínálatunkban fa, műanyag és fém bejárati ajtók is többféle kivitelben. Üvegezett és tele ajtók is léteznek, egy- illetve kétszárnyúak is, továbbá színek tekintetében is széles a választék.

Az acél bejárati ajtók is hőszigeteltek, mégis inkább lépcsőházakra nyíló lakások esetében szokás alkalmazni őket. A műanyag bejárati ajtók a legkedveltebbek, ezeknél számtalan modell közül lehet választani: az UV-fénynek, tűző napsütésnek is ellenállnak. A fa bejárati ajtók nagyon elegánsak, de igényelnek némi törődést, legtöbbször a családi házaknál alkalmazzák őket.

Gondoljunk az extrákra is! Kitekintő, levélnyílás, szokványostól eltérő üvegezés, többféle zár? Van megoldás! Keressen bennünket!

  1. Milyen kritériumokat vegyünk figyelembe?

Egy masszív bejárati ajtó nemcsak biztonságos, hanem szép is, de az elsődleges szempont mindig a megbízhatóság kell legyen. A hang- és hőszigetelés sokat jelent a komfortérzet kialakításában, továbbá a tűzgátlás is fontos lehet sokaknak.

A bejárati ajtó cseréjére legtöbbször felújítás során kerül sor, éppen ezért a dizájn is számít: olyat kell választani, amely színben és anyagában harmonizál a ház külsejével – ha családi házról van szó.

A kilincsek is befolyásolják a kinézetet, de a használatot is. Társasházi lakásoknál például gombkilincseket szokás alkalmazni az ajtó külső oldalán.

Valójában nagyon sokféle lehetőség van, laikusként önállóan biztosan nehéz felelősségteljes döntést hozni. Mindenképp kérje ki szakember véleményét a bejárati ajtó csere kapcsán, hiszen ezt a nyílászárót is hosszú évekig szeretné használni problémamentesen.

Gondoljon arra is, hogy idő, mire elkészül a tökéletes bejárati ajtó egyedi méretben és kivitelben az otthonába, így időben kezdjen el érdeklődni. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás