Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

4 verhetetlen előny, ami vonzóvá teszi a rozsdamentes kilincseket

4 verhetetlen előny, ami vonzóvá teszi a rozsdamentes kilincseket

Ma már kilincs vásárlásnál rengeteg opció áll a rendelkezésünkre, így könnyedén ki tudjuk választani a számunkra legelőnyösebbet. Amennyiben nem szeretsz sokat takarítani, de emellett fontos számodra otthonod karbantartása, a rozsdamentes acélból készült kilincseket mindenféleképpen érdemes megfontolnod a vásárlásnál. Ebben a cikkben kifejtjük, miért.

A rozsdamentes acél az egyik legstrapabíróbb anyag

Oka van annak, hogy a rozsdamentes acélt olyan sok ipari környezetben használják: a rozsdamentes acél az egyik legerősebb fém, és sok éven át képes ellenállni az idő viszontagságainak. Emellett az acél kilincsek különösen hatékonyak biztonsági szempontból, mivel szilárdságuk biztosítja, hogy zárai és zsanérai képesek legyenek megvédeni otthonod a lehetséges betolakodóktól.

Színét hosszú-hosszú időkig megőrzi

Míg például a lakkozott sárgaréz kilincs színe idővel elhalványodhat vagy egyéb változásnak indulhat, a rozsdamentes acél kilincs megőrzi színét. Megfelelő felületkezelés esetén a rozsdamentes acél kilincsek gyönyörű formával rendelkeznek, ami szemet gyönyörködtető megjelenést biztosít az ajtó számára.

A rozsdamentes acél rendkívüli fénye nagyon vonzó az emberi szem számára, amit az is szemléltet, hogy ez az egyik leggyakrabban használt anyag a fém berendezési tárgyaknál. Az ezüst szín könnyedén kombinálható más árnyalatokkal, így szinte bármilyen stílusú házat kiegészít. Illenek hozzá a rozsdamentes acél rozetták, kampók, zárak, vagy egy modern díszítő elemek.

Higiénikusabb, mint más kilincsek

Az egyik ok, amiért a rozsdamentes acél annyira ellenáll a rozsdásodásnak, hogy nincsenek pórusai, amelyekbe víz beszivároghat. Ám a pórusmentesség nem csak a víz beszívárgását akadályozza meg, hanem a baktériumok megtelepedését is. Hiszen nincsenek olyan rései, amelyekben a baktériumok és szennyeződések megbújhatnak.

Tekintve, hogy a kilincset naponta többször is megfoghatjuk – nem is beszélve arról, hogy ilyenkor a kezünkön a munkahelyen vagy más közösségi terekben felszedett bacilusok is lehetnek – ez kifejezetten pozitív tulajdonság.

Kevés tisztítást igényel

Míg más anyagok különleges karbantartást és gondosságot igényelnek a tisztítószerek kiválasztásakor, a rozsdamentes acélból készült kilincsek esetében egyáltalán nincs így: gyönyörű látványt nyújtanak, és ehhez a látványhoz nem szükséges sok energiát fektetni a tisztításába. A rozsdamentes acél kilincsek tisztításakor elég csak vizet, egy kis szappant vagy enyhe tisztítószereket használni.

Nem ajánlott erős tisztítószereket, például fehérítőt vagy tisztítóporokat használni, sőt. Még erős súrolókat is célszerű kerülni. A mosogatószivacs puha oldalát ajánlott használni a tisztításhoz tekintve, hogy az erős tisztítóeszközök karcolhatják a fémet. Ám ez ne tévesszen meg minket: függetlenül attól, hogy a rozsdamentes acél kilincsek minimális karbantartást igényelnek, mégis ajánlott havonta legalább egyszer tisztítani.

Környezetvédelmi szempontból is előnyös választás

Napjainkban a globális felmelegedés egyre hevesebben kopogtat az emberiség ajtaján. Ezért minden berendezési tárgynál pozitív szempont, ha újrahasznosítható. Az acél emiatt is jó választás, hiszen kilincs eldobása után a fémből új termékeket lehet gyártani.

Tudtad, hogy 100 %-ban újra felhasználható az anyag, és általában a rozsdamentes acél 60 %-a olyan anyagból készül, amelyet már legalább egyszer újrahasznosítottak? Ebből következik, hogy a rozsdamentes acél kilincsek megvásárlása támogatja a környezet védelmét, hiszen kevesebb hulladékot termel.

Amennyiben úgy döntesz, hogy rozsdamentes acélkilincseket vennél a házadba, akár nálunk is körülnézhetsz. Több fazon közül is válogathatsz, így minden bizonnyal meg fogod találni a házad stílusához leginkább passzoló kilincset. Válaszd rozsdamentes acélkilincsünk egyikét, és vedd le a folyamatos tisztogatás súlyát a válladról!

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás